top of page

Guies didàctiques

A Trama, trobareu diferents eines que poden ser útils per a la feina de les  associacions.

 

Les Guies didàctiques tenen un format més ampli, donen informació més completa sobre un tema vinculat al moviment veïnal o d'utilitat pel simple fet de ser  veïns i veïnes i serveixen de referència per consultar dubtes. Esperem que us siguin d'utilitat."

"Guia per a la introducció de la perspectiva de
gènere interseccional a les entitats veïnals"
d'Eva Lamelas Fernández

Quins criteris hauríem d'introduir urgentment per a treballar transversalment des de les entitats veïnals  la prespectiva de gènere interseccional? Com aplicar-los en  l'urbanisme, mobilitat, salut, medi ambient, les cures, etc?

Aquesta guia escrita per l'antropòloga feminista i activista veïnal Eva Fernàndez Lamelas, aprofunditza d'una manera molt amena i amb exercisis i reflexions pràctiques sobre aquesta qüestió que amb urgència cal treballar des de l'agenda veïnal. Descarregueu--vos-la.

Guia_INTERSECCIONAL(2).jpg

"Guia de tractament de dades personals per les associacions veïnals" de Mar Valverde López

Aquesta guia de la mà de l'experta Mar Valverde López  intenta explicar com funciona el tractament de les dades personals que tenim a la nostra associació veïnal. Indica quina diferència hi ha entre la persona responsable del tractament de les dades i la persona encarregada d’aquest tractament. Assenyala les obligacions que hem de complir per fer efectiu aquest dret a la intimitat i a la protecció de les dades personals.Esperem que us sigui d’utilitat. (Descarrega-te-la).

Podem completar la lectura d'aquesta Guia amb el visionat de la càpsula formativa que que la mateixa autora ha fet per a "Trama".

fotoGuia_dades_DEFINITIVA_edited.jpg

La vida als barris comença a l'habitatge (Guia per millorar el funcionament de les comunitats de persones propietàries) de Fernando Pindado

Les associacions veïnals i altres entitats associatives dels barris i ciutats poden trobar en les comunitats de propietàries elements primaris d’organització, cèl·lules bàsiques d’interrelació i també conflictes i disputes, amb moltes discussions que, en ocasions, acaben en els tribunals, però que si s’enfoquen
adequadament poden ajudar a millorar les relacions personals i socials d’un territori.

Amb aquesta extensa guia , escrita per l'advocat i director de Trama, Fernando Pindado- veu experta també en participació ciutadana- pretenem facilitar a les associacions veïnals, i a qualsevol persona que hi estigui interessada, algunes dades que poden ajudar a fer aquest pas de la comunitat de propietàries a la comunitat veïnal

Descarregueu-vos el document:"La vida als barris comença a l'habitatge: guia per millorar el funcionament de les comunitats de propietaris" (pdf)).
 

JPGGuia_comunitats-propietaris.jpg
bottom of page